Location: Μακρυγιάννη 5 Αθήνα | Phone: 6977384515 | oikonomotexnikh@gmail.com

Κάνε την δική σου επιχείρηση

systash etaireiwn

Πολλές  φορές υπάρχει  μια επιχειρηματική ιδέα η κάποια επαγγελματική ικανότητα άλλα λείπει η γνώση πως θα πάρει την μορφή μιας επιχείρησης.

 Η σωστή επιλογή  του τύπου της επιχείρησης θα μεγιστοποιήσει τα κέρδη και θα δώσει τις σωστές βάσεις για να αναπτυχθεί και να επιβιώσει μια επιχείρηση.

Τύποι  επιχειρήσεων και βασικά χαρακτηριστικά τους

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Ατομική επιχείρηση είναι η πιο απλή μορφή επιχείρησης. Η ατομική εταιρεία και  το φυσικό πρόσωπο  είναι άμεσα συνδεδεμένα, έχουν το ίδιο ΑΦΜ. Σήμερα η έναρξη μια ατομικής σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν είναι αρκετά εύκολη σαν διαδικασία, το κόστος σύστασης δεν είναι μεγάλο και είναι  σχετικά γρήγορη. Τα έξοδα μιας ατομικής είναι οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ μη μισθωτών 134 ευρώ για νέους και το κόστος του Λογιστή που συνήθως ξεκινάει από 50 ευρώ για ατομικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών.

πλεονεκτήματα ατομικής επιχείρησης

ΟΕ – ΕΕ

Ομόρρυθμη και ετερόρρυθμη εταιρεία δυο εταιρείες σήμερα με μικρές διαφορές κυρίως φορολογικά. Φορολογούνται και οι δύο με σταθερό συντελεστή φορολογίας σήμερα 24%  και τυπικά η φορολογία τον κερδών εξαντλείται στον φόρο της εταιρείας.

Οι δύο τύποι εταιρειών  είναι ενώσεις τουλάχιστον δύο προσώπων, στην ομόρρυθμη εταιρία όλα τα πρόσωπα της ένωσης είναι ομόρρυθμα μέλη και ευθύνονται για τα χρέη της εταιρείας απέναντι σε τρίτους όχι μόνο με το ποσό και το  ποσοστό συμμετοχής αλλά με όλη την προσωπική τους περιουσία.

Η ετερόρρυθμη εταιρία αποτελείται από ένα τουλάχιστον ομόρρυθμο εταίρο και από ένα τουλάχιστον ετερόρρυθμο μέλος. Το ετερόρρυθμο μέλος ευθύνεται μόνο ως το ποσό της εισφοράς του και δεν μπορεί να είναι διαχειριστής στην Ε.Ε. αντίθετα με τα ομόρρυθμα μέλη που μπορεί να είναι διαχειριστές είτε όχι.

Η διαδικασία έναρξης μια ο.ε η εε είναι σχετικά εύκολη και το κόστος δεν είναι μεγάλο.Το κόστος για μια ΟΕ-ΕΕ είναι οι ασφαλιστικές εισφορές των μελών τους (134 για νέους κάθε μήνα)  1000 ευρώ τέλος επιτηδεύματος, 80 ευρώ ετήσιο τέλος ΓΕΜΗ και το κόστος του Λογιστή που συνήθως ξεκινάει από 100 ευρώ για επιχείρησής παροχής υπηρεσιών.

ΙΚΕ

Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία, ένας νέος σχετικά  τύπος επιχείρησης που έχει σκοπό να απλοποιήσει την διαδικασία και να παρακάμψει τα γραφειοκρατικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι Ανώνυμες Εταιρίες και οι Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης. Έτσι η ΙΚΕ έρχεται να καλύψει ένα κενό στην  επιχειρηματικότητα.

  Γενιέται ένας τύπος εταιρίας  που είναι πιο κοντά στις ανάγκες της εποχής.Η ΙΚΕ μπορεί να έχει αρχικό κεφάλαιο ένα ευρώ .Με απλά λόγια ένα η περισσότερα  πρόσωπα συνεισφέρουν (επενδύουν) ένα κεφάλαιο (χρήμα η περιουσιακό στοιχείο η και κάτι άλλο) σε ένα σκοπό μια ιδέα η δραστηριότητα και περιμένουν τα αποτελέσματα, δηλαδή την απόδοση της επένδυση τους το μέρισμα. Η ΙΚΕ μπορεί να είναι μονοπρόσωπη ΜΙΚΕ χρειάζεται τουλάχιστον έναν διαχειριστή που μπορεί να είναι κάποιος από τα μέλη της η κάποιος τρίτος. Η σύσταση της μπορεί να γίνει μέσα σε λίγες ώρες χωρίς μεγάλο κόστος .

Η Φορολογία είναι σταθερή 24% στα καθαρά κέρδη και 5 % στον μερίσματα. Τα έξοδα μιας ΙΚΕ είναι (οι ασφαλιστικές εισφορές των διαχειριστών της  134 για νέους βαραίνει τους ίδιος κάθε μήνα και δεν θεωρείτε έξοδο της ικε) 1000 ευρώ τέλος επιτηδεύματος, 150 ευρώ ετήσιο τέλος ΓΕΜΗ και το κόστος του Λογιστή που συνήθως ξεκινάει από 200 ευρώ για επιχείρησης παροχής υπηρεσιών.

10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ  ΙΚΕ

AIRΒNB ΚΑΙ ΙΚΕ


ΕΠΕ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ είναι ο τύπος της εταιρείας που συνδυάζει το χαρακτήρα του προσωπικού Ένωση  προσώπων και το χαρακτήρα του περιορισμού της ευθύνης οι εταίροι ευθύνονται ως το ποσό της εισφοράς τους. Η επε  μπορεί να είναι μονοπρόσωπη και  να έχει αρχικό κεφάλαιο ένα ευρώ. Όλοι οι έτεροι της ΕΠΕ πρέπει να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές. Τα έξοδα μιας ΕΠΕ είναι  1000 ευρώ τέλος επιτηδεύματος, 300 ευρώ ετήσιο τέλος ΓΕΜΗ και το κόστος του Λογιστή που συνήθως ξεκινάει από 250 ευρώ για επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών.

ΑΕ

ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ η ναυαρχίδα των εταιρειών με ελάχιστο όριο κεφαλαίου 25000 ευρώ.Σε μια Α.Ε.  οι μέτοχοι έχουν ευθύνη ως το ποσοστό της εισφοράς τους. Αποφάσεις παίρνει το διοικητικό συμβούλιο το οποίο εκλέγετε από την Γενική Συνέλευση.

Σαν Εταιρεία έχει μεγάλο κόστος.πολλές δημοσιεύσεις και μεγάλη νομοθεσία που χρειάζεται προσοχή.

Κύλιση προς τα επάνω